A zürichi expressz premier

Tegnap este az Urániaban tartották a Viktória című film premier előtti vetítését.

Színes és magyarul beszélő, de svájci játékfilm a lányokhoz hasonlóan a film készítői is próbáltak Magyarországon pénzt kereseni, ám ez nem sikerült. Így teljesen svájci támogatásból jött össze a pénz. És hogy a tegnap este bemutatott fimdráma miért is nem dokumentum film inkább? A lányok és a futtatók sem igazán szeretik, ha filmezik őket – mondta el az index-nek a forgatókönyvet jegyző Maros Anna.

A történetet Horváth István, a film egyik szereplője így foglalta össze: egy cigánylány felül a csillogásnak és megpróbálja, hogy milyen lehet prostituáltnak lenni Svájcban és azt reméli, hogy ezzel egész életére megválthatja magát…

A film alkotói elmondták, hogy prevenció jelleggel szeretnék elvinni a filmet olyan helyekre, ahol ( a pontenciális lányok élnek) ingyenes vetítésekkel és beszélgetésekkel felhívják a figyelmet számos dologra, például hogyha a lányok tényleg akarnak menni, akkor tanuljanak meg pár szót németül, mert nagyon sok konfliktus a nyelvismert hiánya miatt alakul ki.

A film előzetese itt megtekinthető, de ha a készítők úgy döntenek, hogy a társadalmi vagy egyéb hasznosság okán online is elérhetővé teszik a filmet, akkor oldalainkon kiemelt helyen szeretnénk megjeleníteni.

Mától a mozikban!