Hogy a karácsony ne csak az evésről szóljon

Ti hisztek a vágykeltő ételek / fűszerek hatásaiban?

Már a görög mitológiában is megjelentek a nemi élvezetet fokozó ételek, amelyek hatásosságát napjainkban egyre több tudományos kísérlet és teszt is alátámasztja.

Sok étel természetes formája vagy színe a nemi szervek jelképes asszociációi, másoknak csupán a “legendák” miatt tulajdonítunk libidó növelő hatást. Mindenesetre, egy újabb indok, hogy eltérjetek a hagyományos karácsonyi menütől. Néhány tipp:

Spárga – nem csupán fallikus szimbólum, de magas B6 vitamin, magnézium és foláttartalma vágyserkentő hatású, amit már a középkorban is alkalmaztak a rómaiak.

Zeller – androszteron hormontartalma, amely verejtékezés során távozik a testből, állítólag ellenállhatatlan hatással van a nőkre.

Osztriga – külön megemlítést érdemel, ugyanis az egyik leghíresebb afridiákum. Magas cinktartalma serkenti a tesztoszteron hormonokat, spermiumtermelést, növeli a libidót. Nyersen a leghatásosabb.

Csokoládé –  nem hiába a romantika szimbóluma. Hangulatjavító, triptofán tartalma serkenti a szerotonin termelést, amely fokozza az élvezetet.

 

Kellemes hancúrozást :)